В едномесечен срок  общинската фирма, отговаряща за  събирането и транспортирането

...
В едномесечен срок  общинската фирма, отговаряща за  събирането и транспортирането
Коментари Харесай

До месец трябва да бъде почистено дерето край сметището за строителни отпадъци в Благоевград

В едномесечен срок  общинската компания, отговаряща за  събирането и превозването на отпадъците в Благоевград, би трябвало да  почисти дерето край сметището за строителни боклуци в непосредствена непосредственост до село Изгрев, което е задръстено с хиляди тонове  нерегламентирани инертни материали.

Заради  нерегламентираното запълване със строителни боклуци на дерето, което преди  няколко години аргументи съществено наводняване в региона,  и действителната заплаха от  нова екологична злополука, Регионалната ревизия по околна среда и води в Благоевград издаде заповед за  затваряне на строителното бунище и даде едномесечен период региона да бъде измит.  

Въпреки направения  преди 15 години проект  за привеждане на съществувщото хранилище в съотвествие със законовите условия, това не се е случило и от 2013 година сметището на пракитка е нелегално, само че е траяло да работи.

Не е изпълнено и решението на Общинския съвет тогава да се  откри различен терен за създаване на съвременно хранилище с висок % на оползотворяване на строителните боклуци.  

Докато не се изпълнят  предписанията на РИОСВ  и не се откри незабавно решение на  проблема, от общината излязоха с зов към строителните компании да складират отпадъците  в региона на обектите, които се построяват, а жителите да  събират отпадъците от ремонтни действия в чували и да ги слагат до контейнерите за битови боклуци.

Общинската компания „ Биострой “, която  по контракт с общината има ангажимент към депонирането на строителните боклуци и стопанисването на депото, ще почисти целия терен за лична сметка, като обезпечи и денонощен надзор в региона за недопускане на нарушаване на забраната  за потреблението му. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР